måndag 19 juli 2010

Semesterinköp


Härifrån kommer jag. Om ni minns den första "Göta Kanal" filmen, den scenen där en båt med Loffe åker upp på land upp på ett biltak, där är jag född. Bergs slussar, där hittar ni denna bro. Här tillbringade familjen en del av semestern, underbart att bada, ta med pick nick, äta middag på någon av de två restaurangerna, promenera och bara vara och njuta av det fina vädret och titta på vackra båtar som slussar.

I år hittade vi också en ny inredningsbutik, livsfarligt, man kommer ju alltid ut med något. Den här gången bl.a. denna fina gästbok...

... och denna äggkorg som jag har äpplen i istället.

"Borta bra men hemma bäst". Som tur är så är det ju alltid skönt att komma hem igen också. Så här såg vår ampel ut över trappan ut när vi kom hem, det fina vädret har väl ett finger med i spelet kan jag tro.

Så här vacker är trappblomman, vår granne som hjälpte oss har verkligen gröna fingrar.

Det här var en liten del av vår semester, som tur är är den inte slut än. Imorgon ska vi turista lite i vårt eget landskap, får se vad det har att bjuda på.
Nisse tycker i alla fall att det var skönt att komma hem från sin semester på kattpensionatet, det kostar att vara på topp.
Kram/Helen

11 kommentarer:

  1. Jag åkte hela Göta Kanal, samma år som Kungen och Silvia gifte sej. Vi reste från Göteborg till Stockholm och den resan glömmer jag inte i första taget. Tyvärr är bilderna tagna i diaformat, så vi tittar inte på dem längre. Men jag skulle kunna tänka mej att köpa en scanner och kopiera dom.

    Kram/Gilla

    SvaraRadera
  2. Bergs slussar en så vacker plats, själv åker jag ju ofta över kanalen i söderköping, ha en fortsatt fin sommar, kramen

    SvaraRadera
  3. Åh vad härligt med lite semester och härliga fynd du gjort!
    Ha en härlig dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  4. Alltid kul med semesterutflykter. Men trots att borta är bra, så är hemma ändå bäst som sagt! Det är ju för väl att man känner så...
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vad skönt med semester!! Och vilken tur att ha en granne med gröna fingrar:)

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig semestertripp du har haft, tyvärr har jag inte varit på Göta kanal ännu, fast har hört av mina båtälskande föräldrar att det är såå vackert där.

    Vilken underbar gästbok du har köpt, äggkorgen var lika fin den också. Det är kul att köpa på sig lite minnen från sina resor. :)

    Vad kul sen att komma hem till en sån blommsterprakt, ... skönt med snälla grannar :D

    Ha en skön helg vännen. Kram Cin

    SvaraRadera
  7. Vackra blommor och fina inköp.'
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  8. Hallojsan!

    Vilken fin äggkorg! även om du valde äpplen till den..Visst är det så " borta bra men hemma bäst"

    Kramar sanne!!

    SvaraRadera
  9. Ha en bra fortsättning på helgen.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  10. Hejsan.

    Oj, vilken fin gästbok!
    Korgen går väl alldeles utmärkt att ha äpplen i också.

    Håller med om att hemma är nog ändå bäst...men ändå så längtar man ut emmellanåt.

    Ha det gott,
    kram Anneli.

    SvaraRadera
  11. Det är så vackert vid Bergs slussar. Maken har ett stort intresse för båtar så flera somrar i rad har vi åkt på utflykter till olika ställen efter Göta kanal. Söderköping har vi besökt flera gånger. Det är något visst med kanalen och chansen att se gamla träbåtar är ganska stor. Vilken vacker gästbok du har köpt!

    Ha en fin fin vecka.
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera