fredag 30 juli 2010

Semesterkul



Hej igen efter ett litet blogguppehåll igen. Nu har jag börjat jobba igen och det tycker jag var jätte kul. Jag har ju turen att ha ett jobb som jag älskar och så är vi så nöjda med vår semester. Underbart väder, vi har gjort det vi har velat och inte gjort nåt om vi har velat ha det så. Jag hoppas ni andra också har fått ha det lika fint. Hur som helst har vi varit lite arbetssamma också, bl.a. målat staketet och så ett litet "sidoprojekt" för mig som man brukar säga.

Denna pall står i hallen. Bra att ha när någon vill sitta när de sätter på sig skorna. Den var tidigare hemskt skrikgrön och den har jag målat om under semestern. Kudden är faktiskt ny med svart tryckt text på franska och vacker spets.

Ett annat projekt som jag ägnat mig åt att måla och klä om två hemska andra pallar som var oranga. Jag klädde om dem med gamla kökshanddukar som jag tidigare fyndat på loppis. Den här pallen står i sovrummet och bakom det står ett gammalt fönster som jag fyndat under semestern.

Ytterligare en pall med kökshandduk som står i hallen.

De här två stolarna var i "fulfuru" som Simon och Thomas brukar säga och jag hade tröttnat på dem. Jag målade dem vita men sparade bordet mörkbrunt och jag tycker det blev en fin konstrast.
Ja, detta är lite av vad jag ägnat mig åt under semestern och mer följer senare.

Jag måste bara få avsluta med att vi fått ett så härligt besked i veckan om min mans sjukdom, ingen spridning, vi är så glada. Men det blir ju naturligtvis fler kontroller. Men nu har vi faktiskt bokat en utlandsresa till hösten, vi fick ju avboka en förra hösten p.g.a. sjukdom.
Ha det bra ni alla, nu ska jag gå in på era bloggar och roa mig.
Kram/Helen

måndag 19 juli 2010

Semesterinköp


Härifrån kommer jag. Om ni minns den första "Göta Kanal" filmen, den scenen där en båt med Loffe åker upp på land upp på ett biltak, där är jag född. Bergs slussar, där hittar ni denna bro. Här tillbringade familjen en del av semestern, underbart att bada, ta med pick nick, äta middag på någon av de två restaurangerna, promenera och bara vara och njuta av det fina vädret och titta på vackra båtar som slussar.

I år hittade vi också en ny inredningsbutik, livsfarligt, man kommer ju alltid ut med något. Den här gången bl.a. denna fina gästbok...

... och denna äggkorg som jag har äpplen i istället.

"Borta bra men hemma bäst". Som tur är så är det ju alltid skönt att komma hem igen också. Så här såg vår ampel ut över trappan ut när vi kom hem, det fina vädret har väl ett finger med i spelet kan jag tro.

Så här vacker är trappblomman, vår granne som hjälpte oss har verkligen gröna fingrar.

Det här var en liten del av vår semester, som tur är är den inte slut än. Imorgon ska vi turista lite i vårt eget landskap, får se vad det har att bjuda på.
Nisse tycker i alla fall att det var skönt att komma hem från sin semester på kattpensionatet, det kostar att vara på topp.
Kram/Helen

fredag 16 juli 2010

Sommartider hey hey!


Tänk vad tiden går fort ibland, det blev en lång bloggpaus. Jag har tänkt mycket på er alla men har inte riktigt hunnit med. I mitt förra inlägg lovade jag några bilder från vårt sommarställe och nedan ser ni min äsklingsbjörk i hela världen, en hängbjörk som speglar sig i vattnet. Visst är naturen vacker.



Precis ovanför bryggan har vi en uteplats där man kan njuta av lugnet och vågskvalpet, så lugnande för själen. (Just den här bilden är tagen tidigt i våras som ni kan se).

Anledningen till mitt långa blogguppehåll beror på oerhört mycket jobb före semestern och nu semester sedan snart två veckor. Då ska man ju hinna med så mycket eller hur!?
Jag har varit hos min bror i Östergötland och spelat minigolf vid Göta Kanal och ätit god mat medan passagerarbåtarna passerat. Min bror är den bästa bror man kan ha. Vi har varit i Göteborg och blivit barn på nytt. Suttit på Avenyn, shoppat, åkt paddan och varit på Lisseberg. Tänk att alla skrattar och blir jätte glada oavsätt vilken ålder man är i när man åker något som man blir blöt av. Visst är det märkligt. Under denna tid tillbringade vår katt Nisse sin semester på ett kattpensionat med spa. Han hade eget rum med egen rastgård, åt enbart lyxmat för katter och såg på privat bio, jo det är sant. Nisse gillade särskilt en speciell insektsfilm som han såg flera gånger. Ett underbart pensionat där ägarinnan verkligen älskade sitt jobb och sina gäster.

Nu är vi hemma igen och har tagit hand om tomten, njutit av trädgården, ätit gott och bara myst i det härliga vädret. Vi har lite projekt på gång som måste göras i sommar. Bl.a. måla staketet som vi faktiskt har börjat med idag och kitta fönster. Jag har även börjat måla om lite möbler och fixa och dona här hemma, är på G just nu. Det kommer bilder vart efter.
Vi har fortfarande lite semsester kvar och ska bl.a. åka till stugan och turista lite i vårt eget landskap, tycker jag är kul eftersom jag inte är härifrån från början.
Jag har inte riktigt hunnit med att hälsa på i era bloggar men kommer att göra det vartefter, jag har längtat efter er.
Hoppas ni alla har haft det lika härligt i sommar som jag och att ni har tillfälle att njuta.
Ha det jätte bra.
Kram/Helen