måndag 30 november 2009

Saffran

Hoppas att ni alla har haft en härlig första advent, det har vi. Mys, glögg och gott fikabröd. Jag måste rekommendera Annettes på Lantlifs saffranskaka från tidningen "Underbara Julhem", prova den ni kommer att älska den och den är lätt att baka.
Här har ni en som har haft en skön helg.

lördag 28 november 2009

Adventspyssel

Nu har min dotter och jag haft lite tid tillsammans med adventspyssel, jättemysigt.
Alltid lika kul att göra saker tillsammans med Jessika.
Ha en riktigt härlig första advent alla ni där ute.
Kanske besöker ni en julmarknad också, det ska vi göra i Leksand. De har en härlig medeltidsmarknad också.
Kram från Helen.






En adventsljusstake till köket med lite bling bling, aldrig fel tycker jag.







Adventsljusstake till allrummet med mossa, grankvist och kanel. Gulligt med lite spets runt ljusen tycker jag.





Några hemliga paket.





Små dekorationer till granriset.






En glittrig tomtefamilj vid granen som min dotter Jessika har gjort.







En liten kotte i kottefamiljen, ytterligare ett alster av Jessika.









torsdag 26 november 2009

Mys

Det är mörkt och trist och tråkigt ute men inne pågår pyntning för fullt. Igår tillverkade min dotter och jag egna alster på eftermiddagen och imorgon ska jag göra mina adventsbrickor. Sedan får vi tända första ljuset på söndag och smaka första glöggen.
Hoppas alla har det lika mysigt.
Den här brickan med kurbits målade min pappa när han var ung och han hade aldrig varit i Dalarna, kom själv från mörkaste Småland. Tänk om han visste att jag bor i Dalarna nu.

Skål i fattigmansilver som jag älskar, har lagt i en ljusslinga mycket effektfullt tycker jag.


måndag 23 november 2009

Bildbevis

Här kommer utlovade bildbevis på mitt första försiktiga julpyssel. Jag känner mig oerhört laddad och har faktiskt ganska mycket mer på gång. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... ni vet.
Det blir nog ganska mycket advents - och julbilder fram över.


Härligt fruktfat.

Fönster i vårt allrum.


Hjärta med strut.



söndag 22 november 2009

Pyssel och saffransbröd

Söndagen var så grå mörk och trist så jag ägnade den till att baka saffransbröd, så nu är frysen fylld och vi kan invänta första advent med vetskapen att vi inte behöver svälta.
Hoppas ni haft en bra helg, nu är det bara en vecka kvar.



Tro det om ni vill men jag har blivit så inspirerad av alla era inredningsbloggar att jag faktiskt har pysslat i helgen.

Det kommer bildbevis inom kort.








fredag 20 november 2009

Helgmys



Nu är det snart helg igen och vi får mysa och jag älskar att tända ljus, så jag har laddat upp som ni ser. Som någon annan sa så vet man vad man har men inte vad man får, så det gäller att ta vara på vardagsmyset.
Ta hand om varandra och ha en trevlig helg!

onsdag 18 november 2009

Längtan






Idag har jag en trist dag, känner mig lite hängig och längtar till advent. Jag vill adventspynta men vill inte starta för tidigt, men dristade mig till att ändå ta in lite grankvistar.
Lite vardagsglädje.

tisdag 17 november 2009

Änglar

Eftersom jag inte är så duktig på att tillverka saker som ni andra bloggare är så får jag köpa istället. De här två änglarna förälskade jag mig i på en hantverksmässa. De är gjorda på återvunnet material såsom gamla lakan, spets från lakan, gamla nattlinnen, håret är av lin.
Jag tycker det känns som att de har en egen historia. Tittar på dem varje gång jag går förbi.

måndag 16 november 2009

Gamla kära ting

När jag var barn och var tvungen att följa med mamma och pappa på alla dessa auktioner tyckte jag det var "pest och pina", som tur är tar man sitt förnuft till fånga på "äldre dar".
Här är några kära ting som jag har tagit tillvara från mitt föräldrahem och modifierat lite.
Personerna på fotona är faktiskt min farmor och farfar, gamla härliga svart vita foton med historia.
Min gamla pigtittare från min barndom.

Den här lampan är antik och jag har alltid älskat den.



lördag 14 november 2009

Gamla tidningar



Promenerade i vackra Tällberg på förmiddagen idag när snön föll, underbart. Hittade en massa butiker att gå in i och botanisera. Fann en underbar butik med enbart gamla saker allt mellan himmel och jord.

Det var som att komma in i en annan era. Gamla burkar, fingerborgar, tidningar, tablettaskar, ja allt man kan tänka sig. Kunde inte låta bli ett par gamla Allers. Ha en trevlig lördagkväll.

fredag 13 november 2009

Mossa

Mossa med spets och lite "bling bling", (en av mina svagheter) visst är den gullig.

Ny butik




Jag har hittat en ny jätte mysig butik där det mesta går i vitt och åter vitt. Kunde inte låta bli att köpa lite smått och gott, det var som ett stort smörgåsbord. Butiken heter Loftgården i Gagnef.

torsdag 12 november 2009

Hos mig/Köket






























I köket går färgerna i vitt blandat med lite pastell. Gillar bl.a. Green Gate. Det är nytt och gammalt blandat och eftersom köket är litet har vi nya plexiglasstolar för att det ska se nättare ut.
Fortsättning följer...

onsdag 11 november 2009

Jag längtar...

Efter ett jobbigt år längtar jag oerhört mycket efter advent och jul, jag vill pynta extra mycket och mysa med familjen i år. Ett par saker som står högt på min önskelista i år är bl.a.:
Jag tycker att vita fågelburar är så fina att dekorera med fina saker och spetsar, så det står högt på min önskelista.


Jag älskar kuddar i stora mängder här med loppisörngott med jätte fina spetsar och monogram. Vad jag önskar mig är lakan i lika gott skick med lika fina spetsar.







Mysmorgon

Idag är en sån där mysig morgon här. Minusgrader ute, vitt av frost, familjen har försvunnit och jag och katten är ensamma. Vi myser tillsammans med lite tända ljus, det bästa man kan göra den här mörka årstiden.

måndag 9 november 2009

Är inte denna underbar

Jag har hittat en underbar inrednings/shabby chic butik i Falun, Gruvgatan 13 där jag hittade detta hjärta. En lokal hantverkare har gjort den och jag älskar den. Ståltråd, små gamla flaskor, band och murgröna, så oerhört fantasifullt och smakfullt. Vill ha mer.

söndag 8 november 2009

Bara en gång till idag...

Jag bara måste höra av mig en gång till idag och visa dessa underbara halsband i vintagestil som jag inom kort kommer att ha till mina underbara kunder på salongen. De är gjorda av Carina, "borjelundskan". De är oerhört vackra.
Den senaste inredningsboken jag investerat i och då menar jag verkligen investerat i så är det denna: Romantiska Hem & Inspiration i Vitt. Man kan titta i den hur många gånger som helst och ändå hittar man hela tiden något nytt i den. Det är en vacker bok i sig själv att dekorera med.


Det här blir mitt första inlägg i min nya blogg och det känns lite spännande. Tänk om det inte blir bra, om varken jag eller ni tycker det blir bra, men jag kör. Det jag hoppas på är ni vill kommentera, dela med er om era tips om shabby shic inredning, enkla saker man kan göra och tillverka själv eller om livet i allmänhet.

Jag är en riktig "hemmamänniska" och tycker om att ha det mysigt och hemtrevligt, att sätta bo helt enkelt och då i den vita lugna shabby shic stilen. Jag älskar att titta på alla era bloggar ni duktiga inredare har, ni har så mycket fantasi och kreativitet. Ni inspirerar verkligen.