fredag 26 februari 2010

Tack och loppisfynd

Jag måste börja med att tacka för era goda råd angående mina tavlor. Jag har fått lärdom och ännu mer att tänka på, så jag låter det nog vara som det är just nu, så jag inte förhastar mig. Åter igen stort tack.

Nu har jag äntligen kommit iväg på en loppis igen, jätte kul. Gick och tittade i flera timmar. Vill ni se vad jag hittade?


Den här vita skålen tyckte jag var så söt, det står "godis" på den och stoppade i mitt godis. En nyinköpt vit ranunkel.

Två underbara tavlor med lite beige botten med rosa rosor.

Mitt på tavlan är det en gammal text och mitt på den en gammal bild av en kvinna.

Två gamla tidningar där man kan läsa om idrott.

Två linnepåsar/ljuspåsar men jag kommer nog att använda dem till blommor istället.

Små virkade påsar som man ska ha dofttvålar i med sidenband.

Jag köpte faktiskt fem st sådana, jätte söta tyckte jag.

Detta var mina efterlängtade loppisfynd och jag känner mig väldigt nöjd. I mitt nästa inlägg ska jag visa vad jag hittade när jag var på ett ljusparty för lite sen.

Ha en jätte mysig fredags kväll.
Kram/Helen

tisdag 23 februari 2010

Ramfråga

Tack för er omtanke om mig när jag var hos tandläkaren. Som ni alla sa och som jag innerst inne vet så gick det ju bra men plånboken blev 900:- tunnare. Men så här efteråt så är det nog värt det, måste jag erkänna.

Idag har jag en fråga till er. Jag har tre tavlor som min pappa målat och som ni förstår har de ett stort affektionsvärde för mig. Men jag tycker att ramarna är lite dystra och tråkiga. Så min fråga till er - ska jag eller ska jag inte måla ramarna vita? Förstör jag dem om jag målar? Hjälp!!


Den här tavlan föreställer en stenbro som jag tror ska vara den äldsta bevarade i Sverige. Den finns på en liten ort i Östergötland där min mamma var ifrån.

Det här motivet vet jag att pappa målade av från ett vykort som han tyckte om.

Detta motiv är från min födelsestad och föeställer "Pilens Backe", där jag har sprungit mycket i mina dagar.

Som sagt jag är så tacksam för era åsikter och goda råd.
Kram/Helen

söndag 21 februari 2010

Snö snö snö

Imorse efter frukost var jag ute och skottade igen efter det stora snöovädret, vi har inte haft så mycket snö på åratal. Mina axlar är nu helt bortdomnade. Nu tycker jag att det räcker. När jag var klar tog jag lite bilder och tänkte att ni skulle få se vårt hus.

Här ser ni huset från ena gaveln där vi har en inglasad altan. Bakom huset finns en stor allmänning med björkdunge och en äng. På den sidan sitter vi gärna ute de fina sommarkvällarna.

Här är två bilder lite snett fram ifrån, ni kan se våra fyra tujor, tyvärr syns inte våra två sockertoppsgranar framför entren längre för all snö.

Ja, så här ser det ut hos oss idag och vi är väl inte ensamma om det kan jag tro. Hur ser det ut hos er?

Imorgon ska jag till tandläkaren, tappade en bit av en tand för en vecka sen och måste fixa det. Inget jag ser fram emot, jag har tandläkarskräck men ibland är man ju tvungen, håll tummarna för mig.
Vi hörs snart.
Kram/Helen

lördag 20 februari 2010

Underkläder och hattask

Hej igen! Idag är det lördag och jag har varit ute och skottat snö, (jag är så trött på snön nu). Jag är nyduschad och sitter och luktar gott med datorn i knät. Jag har i dagarna fått hem lite nyinköp som jag tänkte visa er.

Det här söta nattlinnet köpte jag från "Fågel Blå" och hänger just nu på övervåningen på allmogeskåpet.

Det är så fina spetsar på det och här ser ni spetsen fram.

Här ser ni spetsen på axeln och mitt på axeln knäpper man med en vit liten knapp.

Det här är mammelucker i ett tunt fint tyg med en underbar spets, jag skulle nästan kunna tänka mig att ha dem på mig själv faktiskt. De känns så romantiska på nåt vis. De här hänger just nu i sovrummet.

Det här är en ganska vid klockad underkjol också med spets så klart, den har jag hängt i badrummet nere.

Sista inköpet från "Fågel Blå" är en mörkblå hattask med en fin stämpel i guld på locket. En jätte bra och fin förvaring tycker jag. Asken står i hallen.

Det här är två stora påsar/säckar i beige linne med monogram som jag har placerat i sovrummet, ytterligare en bra förvaring. Dessa plus ett par mindre påsar hittade jag på "Mitt Ljuva Hem".

Som sagt är jag själv jätte nöjd med mina inköp och ville dela med mig. Ikväll ska vi mysa inne (ute snöoväder), med god middag, OS och Melodifestivalen. Hoppas ni alla mår bra och jag önskar en härlig lördagskväll.
Kram/Helen

tisdag 16 februari 2010

Mitt nya hjärta


Jag vill visa var jag hängde mitt nya zinkhjärta som jag vann från "Hemlyckan" och här har vi bildbevis. Tack Anneli.

Jag vill att det ska synas så mycket som möjligt, jag är så med saker som jag tycker om, man ska kunna se det ofta och bli glad.

Därför hängde jag det på köksdörren. Där ser man det var man än är i köket och man ser det även från hallen. Perfekt tyckte jag.

Idag fick jag hämta hem min man från sjukhuset, underbart som ni förstår. Ikväll blir det familjemys framför OS TV och varsin semla, det är ju legitimt idag. Inget dåligt samvete alltså. Hoppas ni också får varsin.
Kram/Helen

måndag 15 februari 2010

Soppterrin


Jag lovade att visa er min gamla ärvda soppterrin när jag hade gjort ett arrangemang i den och här är den nu. Det är en vit terrin med rosa blommor på och jag har ställt den på köksbordet.

I terrinen har jag placerat två murgrönor och en växt till som jag inte vet vad den heter. Här ser ni den lite framifrån.

Här är terrinen lite från sidan. Bland blommor och blader har jag placerat några ägg som jag faktiskt har gjort själv, tro det eller ej.

Det här ägget har jag klätt med papper med gammal text och knutit ett svart snöre om.

Det här ägget är klätt med en bred gammal spets och lite fjädrar som ligger i murgrönan. Detta är nog min egen favorit faktiskt.

Det sista ägget är klätt med någon slags ull och ett spetsband och det ligger också i terrinen.
Jag är faktiskt ganska nöjd med det hela, enda nackdelen är att Nisse också är det, han gillar fjädrarna. Han har än så länge tagit bort och jag har satt tillbaka fjädrarna tre gånger. Vi får väl se vem som tröttar ut vem. Ha en bra kväll.
Kram/Helen

söndag 14 februari 2010

Alla Hjärtans Dag

Jag måste börja med att be om ursäkt för uppehållet mellan mina inlägg nu. Det har varit fullt upp med jobb, sjukhusbesök på all fritid och i lördags en shoppingrunda med min dotter som jag lovat. Jag vill också passa på att tacka för er medkänsla med min man. Han mår ganska bra efter operationen i onsdags och kanske får han hoppas vi komma hem i början på veckan. Vi håller tummarna.

Jag vill på detta sätt tacka er alla för era gulliga kommentarer och ge er ett stort hjärta med lycka på Alla Hjärtans Dag.

Jag har faktiskt plockat fram min gamla soppterrin och gjort ett arrengemang, men det får ni se senare. Jag ger istället ett stort fång med mina favvoblommor - tulpaner. HA EN UNDERBAR ALLA HJÄRTANS DAGS KVÄLL.
KRAM/HELEN

tisdag 9 februari 2010

Gissa om jag blev glad

Jag har nyss kommit hem från sjukhuset där jag lämnat min man för operation imorgon och väntar nu på min dotter och satte mig framför datorn och döm om min förvåning, jag vann. Från Anneli på Hemlyckan lyckades jag kamma hem vinsten bestående av ett hjärta och det känns som om det inte kunde ha kommit lämpligare. Precis vad jag behövde idag. Tack!

Nyinköp.

Jag tänkte också visa mina nyinköp från Fridas Gård som kom här om dagen.
Två vita påsar med monogram där jag numera förvarar det som man bara måste ha, ni vet.

Tre jätte söta små ljuslyktor i fattigmanssilver som jag ställt på en siverbricka på köksbordet.

En rillad skål i fattigmanssilver som står på ett bord i vardagsrummet.

Ytterligare en present som jag fått är dessa fina kort och en underbart väldoftande tvål inslagen i vackert gammalt papper, detta från Fridas Gård. Det är sånt här som förgyller vardagen när man som bäst behöver det. Tack.
Kram/Helen

söndag 7 februari 2010

Från mitt hjärta

Jag började blogga i November -09 och har inte ångrat det ett ögonblick. Jag har fått så mycket trevliga kontakter som känns som mina vänner och så mycket inspiration och ideer. Bloggandet ger en rolig avkoppling och är jätte kul. Idag vill jag tacka två av mina bloggvänner som inspirerade mig att börja blogga.

Den första är Cin med bloggen Börjelundskan. Det var hennes blogg jag först kom i kontakt med, det var jätte kul och Cin är mycket trevlig. Så gör hon mycket läckra vintagehalsband också. Cin var den som satte igång något i mitt huvud.

Den andra jag vill tacka är Anna Maria med bloggen Ett Rött Monogram. Hennes blogg har jag också alltid gillat och Anna Maria är mycket trevlig och behaglig tycker jag. Av henne fick jag min första Award och det gjorde mig väldigt glad och stolt faktiskt.



Så från djupet av mitt hjärta vill jag ge er två mina nya bloggvänner en Award idag.
Tack Cin och Anna Maria.
Kram/Helen

lördag 6 februari 2010

Smink och soppterrin

Igår kväll jobbade jag och jag måste berätta vad kul jag hade. Jag var på en tillställning med 16 kvinnor i mogen ålder som träffades en gång per år och gjorde något kul tillsammans. De kom från olika håll av landet och i år var de här. De ville att jag skulle komma och lägga make up på någon av dem och ge dem lite goda råd. Man får ju ändra lite när man uppnår mogen ålder och tyngdlagen visar sig. Vi hade jätte kul och de blev som ett gäng unga flickor. När jag åkte därifrån skulle de äta god mat och dricka vin och ha trevligt. Idag skulle de alla åka långfärdsskridskor tillsammans. Jätte trevligt gäng.

Här nedan ser ni familjens första skor, jag älskar barnskor de är så söta. De vita som är minst slitna är min dotters och de andra vita är mina. De beiga jätteslitna skorna är min mans och de är så fina. Alla skorna hänger i hallen.

Just nu går jag och funderar på att göra något arrangemang med min ärvda gamla soppterrin, jag har fått så många fina bilder från er alla när jag varit inne på era bloggar. När jag har kommit på något så ska ni få se.
Ikväll blir det Melodifestivalen med min dotter. Ha en bra helg.
Kram/Helen

fredag 5 februari 2010

Utmaning

Här om dagen fick jag en utmaning från Anneli med bloggen Hemlyckan att visa hur jag har det i köksfönstret och sånt tycker jag är kul och nappar på. Vårt kök ligger lite i stiltje just nu eftersom vi förhoppningsvis ska göra om det i sommar om allt går enligt planerna. Men så här ser det ut just nu.

Vi har ganska små spröjsade fönster och just nu har jag mormors virkade gardiner uppsatta.

Min mormor blev 93 år och jag minns henne nästan alltid med en virkning i händerna, trots att hennes fingrar var alldeles förvärkta. Det var också hon som lärde mig att virka. Jag har tagit vara på mycket av hennes alster som jag är mycket stolt över.

På fönsterbrädan har jag tre stycken "plättar i luften" som jag tycker är ganska söta.

Lampan är en liten kula med en ljusslinga i som lyser alldeles lagom starkt och mysigt på kvällarna. Jag tänder över huvud taget mycket små myslampor på kvällarna, jag vill ha hemtrevligt.

Jag har hängt upp en lavendelkudde i fönstret som är sydd av en gammal kökshandduk, dock ej av mig. Jag har även lika kökshanddukar i köket.

Sist men inte minst måste jag visa vårt gamla kärlekspar som vi köpte i Göteborg för många herrans år sen, vårt salt och peppar par. Ja så ser det ut i mitt köksfönster, hur ser det ut hos er?

Jag tänkte skicka vidare utmaningen till några andra bloggare som jag gärna tittar in till. Jätte kul om ni som jag nappar på den men känn inget tvång. Ha en bra helg.

Ett Rött Monogram
Vita hus med svarta knutar
Ljuvligt lantligt
Lilla Blanka
Norrskenets Trädgård
Kram/Helen

tisdag 2 februari 2010

Allrum

Här kommer jag igen efter ett par dagars uppehåll, det blir så ibland. Idag tänkte jag fortsätta rundvandringen i vårt hus och nu har turen kommit till allrummet på övervåningen.

Till att börja med ursäkta den suddiga bilden men ville ändå ha den med, den säger mycket om mig. Jag älskar att läsa en god bok och något av det bästa jag vet är att sitta ute i skuggan på sommaren och läsa, det kallar jag avkoppling. Jag gillar allt från romantik, deckare, inredning och annan spännande fakta. Så detta är mitt lilla "bibliotek".

Här ser ni min gamla pigtittare igen som jag målat vit, tillsammans med pressglas på fot med murgröna, en av mina favvoväxter.

Pigtittaren står i vårt soffhörn där vi sitter och tittar på TV och myser på kvällarna. Där tänder vi mycket ljus under snedtaket.

Här ser ni burspråket ut mot baksidan och allmänningen, där vi brukar tillbringa tiden på sommarkvällarna. Framför fönstret står min dotters gamla brudkista som hon fått av farmor.

Ett gammalt pelarbord från min mormor som står vid trappan på väg ner. Örngotten har jag fyndat på loppis, jätte vackra med virkad spets. Tur att det finns roller när Nisse har legat här.

Hoppas ni alla har det bra i snöovädret, personligen tycker jag att det räcker med snö nu, men det är väl bara att gilla läget som min dotter säger. Imorgon ska jag packa lite på salongen för att ta med mig till en tillställning som ett gäng kvinnor har och där jag ska ha lite make up skola. Det brukar vara jätte kul.
Ha det bra alla bloggvänner.
Kram/Helen